Sunday, 10 March 2013

Pizza Roti Mudah

Pizza makanan kegemaran anak-anak saya, tapi sekarang ni kalau order home delivery pizza harganya memang cekik darah betul..mahal giler..sakit hati bila tengok macam-macam tax kena bayar sebab nak makan pizza hehehe sabor je lah..

Bila anak-anak nak makan pizza, otak mula memikir malasnya nak menguli doh, nak keluar pi kedai beli readymade base pun malas..apalagi, roti lah jadi mangsanya..jom, tengok macam mana saya main-main kat dapur dengan anak-anak...projek pizza mudah (jadi lebih mudah sebab bahan dah ada di rumah terutama sekali lebihan sos bolognaise..heheh)Kalau nak resepi sos boleh tengok kat sini

Kat bawah ni koleksi gambar-gambar lama yang saya upload dari FB saya..jom cuci mata..:-)

Potong kecik roti, celup dengan telur yang telah dicampur oregano, susun kemas.
Dah siap susun bakar kejap yer..kasi telur tu masak dulu.
Letak sos bolognaise, anak2 saya suka sos banyak..:-)
Letak je lauk apa yang kita suka..masa ni saya ada hotdog je.. 
Tabur Mozarella..
Dah siap bakar..kejap je..dalam 8-10 minit atau hingga topping dia cair 
Potong....
Tunggu apa lagi...ngaaappp!!!


No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...